A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

A sorozat után készült tévéfilmek

1.)Look back to yesterday - "Emlékek" (1983.)
Charles új, jól fizető állást kap és egy hónapra Minnesotába küldik, így elmegy Walnut Grove-ba, ahová magával viszi a fiát, Albertet is. Albert orvosnak készül, és útközben beugranak az egyetemre, ahol kiderül, hogy a tandíj magasabb, mint amire számítottak, ám Albertnek nagy esélye van ösztöndíjra. Charles megint elmegy egy pár napra, és Mr. Wagner-rel, egy Redwood Falls-i kereskedővel beszél, aki azért nem vásárol a Walnut Grove-i farmerektől, mert túl kicsik a farmjaik, ezért drága az áru. Charles szerint jó megoldás lenne, ha a farmerek összefognának és közösen művelnék a földjeiket, nagyobb, közös farmon. Albert és Laura horgászni mennek és régi közös dolgokra emlékeznek. Albert bemegy az iskolába, ahol egy régi ismerőssel, Michele-lel találkozik, aki szintén egyetemre készül, mert tanár akar lenni. Walnut Grove-ban a férfiak éppen focimeccset tartanak, és Albert is beáll, de elesik, és elkezd vérezni az orra. Mivel ez nem az első eset, és az utóbbi időben egyre sűrűbben előfordul, Dr. Baker kórházba küldi. Eközben más is történik. Jason Carter meg akarja tanulni, hogyan kell csókolózni, hogy Amy-t "profi módon" csókolja meg. Meglesi, hogyan csókolja meg Vance Miss Plumot, majd kikéri Isaiah Edwards és Jeb véleményét és szakértelmét is. Az osztály (mint minden évben) osztálykirándulást szervez egy domb tetejére. A szakorvos közli Charles-sal, hogy Albert állapota nem fog javulni, és a betegségére nincsen gyógymód. Albert úgy dönt, hogy élete hátralevő részét Walnut Grove-ban akarja tölteni, nem pedig a városban a családjával, így talán nekik is könnyebb lesz. Charles végül beleegyezik. Laura nagyon szomorú, és tanácstalan, nem tudja, hogyan bánjon Alberttel. De Albert természetes mindenkivel, nem akarja, hogy a betegségéről beszéljenek. A focimeccs visszavágójában is játszani akar, és vendégségbe megy Michele-ékhez. Laura mérges, szerinte inkább pihennie kellene, de Charles megértteti vele, hogy nem lenne semmi értelme. Megkapják az értesítést, hogy Albert elnyerte az egyetem ösztöndíját. Laurával és Michele-lel elkísérik az osztályt a hegymászásra, az emlékezés fájához, ahol egy kis dobozban elhelyeznek néhány személyes emléktárgyat. Az epizód itt végződik, és azóta is megoszlanak a vélemények arról, hogy Albert végül meghalt-e.

2.)Bless all the dear children - "Áldás minden gyermekre" (1984.)
Karácsony van, de nagyon jó az idő, békésnek ígérkezik az ünnep. Jason fenyőfát akar árulni, hogy ki tudja fizetni a sálat, amit édesanyjának rendelt meg az Oleson-boltban, Mr. Montague nem szereti a pénzéhes karácsonyi felhajtást, Nancy-nek rengeteg ajándékot küld Mrs. Oleson, Laura, Almanzo és Isaiah pedig útnak indul bevásárolni, és Carterék is őket kérik meg, hogy hozzák el a városból az ajándékaikat. Isaiah betér egy kocsmába, ahol verekedésbe keveredik, és Almanzo siet a segítségére, mialatt Laura egy játékboltban van, tehát pár percre egyedül hagyják Rosie-t, akit elrabol egy elkeseredett fiatalasszony, akinek nem sokkal korábban halt meg az újszülött kisfia. Lauráék Rosie keresésére indulnak. Egy árvaházban egy kisfiú azt akarja, hogy fogadják örökbe, aztán elbújik a szekéren, így véletlenül magukkal viszik. A vasútállomáson egy koldus és a jegypénztáros is látta Rosie-t egy nővel, akit az anyjának véltek. Követik az útvonalat, és egy Sublimity nevű helyen az árva kisfiú meglátja őket egy boltban. A boltostól megtudják az asszony nevét, de mikor a farmjukhoz érnek, az asszony, Elsa Norris nagyon megrémül, a férje pedig nem ért semmit, hiszen ő úgy tudta, hogy a kislányt Elsa találta! Elviszik Rosie-t, az árva kisfiú viszont (mivel Lauráékkal nem mehet el Walnut Grove-ba) Norriséknál marad. Ezalatt otthon Jason nem tud egy fát sem eladni, Nancy pedig azt a feladatot kapja az apjától, hogy szerezzen egy fenyőfát. De amit Jason hoz, az nem felel meg neki, így végül kivág egyet a ház mellett és betöri vele az ablakot... Ami viszont a legnagyobb meglepetés: Mr. Montague Mikulásnak öltözve érkezik a Carter-családhoz és a többi ajándék mellett elviszi a sálat, amire Jasonnek végül nem lett pénze.

3.)The last farewell - "Végső búcsú" (1984.)
Charles szabadságot kap és Caroline-nal együtt ellátogat Walnut Grove-ba. Velük együtt érkezik egy ember, Drew Coleson, akit először mindenki szívélyesen fogad. Caroline el van hűlve, mikor meglátja Lauráék óriási házát és találkozik az unokájával, Rosie-val. John és Sarah Carter elutazik egy időre, és Caroline-ék felajánlják, hogy vigyáznak a fiúkra, így a régi kis házukban lakhatnak. Jeb és Jason most nyúltenyésztéssel foglalkoznak, mert közeleg a húsvét, de Jeb cserbenhagyja Jason-t és inkább a tóhoz megy a barátaival. Jason szeretne egy kistestvért, akivel kedvére gonoszkodhat, úgy, ahogyan azt Jeb teszi vele. Hamarosan kiderül, hogy Drew egy Mr. Lesther nevű ember megbízottja, akinek hivatalos papírjai vannak arról, hogy egész Walnut Grove területe a Lesther cég tulajdona. Persze azt mondja, nem kell a lakóknak elmenniük Walnut Grove-ból, csak éppen az ő cégének fognak ezentúl dolgozni. Erről persze a lakosok hallani sem akarnak, hiszen a várost ők építették, a földeket ők művelték. De törvényesen semmit sem tehetnek. Mikor a lakók kijelentik, hogy nem akarnak Lesther-nek dolgozni, Lesther felszólítja őket, hogy vasárnapig hagyják el a földjeiket. Közben Carterék is hazaérkeznek. Laura mérgében betör pár ablakot, mondván, az legalább már nem lesz Lesther tulajdona, és ha használni akarja majd valamire a házat, hát lesz rajta javítanivaló. A templomban is elmondja ezt, és John Carter előáll egy ötlettel, amit a többiek is helyeselnek: robbanóanyagot kellene szállítania egy bányába, ami most náluk van otthon! Szép sorban minden épületet fölrobbantanak és mire Lestherék megérkeznek, a város romokban hever. Ez ráadásul teljesen legális, mert csak a föld Lestheré, a házak nem. Így vonul ki Walnut Grove lakossága a dinamittal levegőbe röpített városból... ezzel fejeződik be végérvényesen a történet.