A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

Hasonló sorozatok

A farm, ahol élünk óta több hasonló hangvételű, témájú sorozat került bemutatásra. Ezek közül gyűjtöttem össze néhány ismertebb példát. A Váratlan utazás, az Anna és az Emily egyazon írónő, a kanadai Lucy Maud Montgomery ifjúsági regényei alapján készült és helyszínük a XX. század eleji kanadai vidék, míg a Quinn doktornő a XIX. század közepén, a Kisemberek a XIX. század végén játszódik.

Váratlan utazás (Road to Avonlea)

Sara Stanley, a nagyvárosi elit környezethez szokott tizenkét év körüli lány a távoli Prince Edward szigetre, Avonlea-be kerül vidéki rokonaihoz. Itt nagynénéi, Hetty és Olivia néni nevelik őt, és megismerkedik unokatestvéreivel, Felicity, Felix és Cecily Kinggel. Róluk és a kisváros mindennapjairól szól ez a tanulságokkal teli, kedves sorozat, melyet Kevin Sullivan készített 1989-1996. között. Az évek során egyre inkább a King család került a középontba, a gyakran felszínes és nagyképű Felicity, Felix, akinek mindenre van valami elmés megjegyzése, és ne feledkezzünk meg a család életének mozgatórugójáról, a vénlány Hetty Kingről se!
Lucy Maud Montgomery könyvei közül a magyarul is megjelent A mesélő lány, Az arany út, illetve az Avonlea-i krónikák adta az alapötletet a sorozathoz.

Nézd meg ezt a magyar nyelvű honlapot:
Avonlea.hu

Anna (Anne of Green Gables, The Sequel, The Continuing Story)

Álmodtál már arról, hogy egy másik korban élsz? Van, hogy nehezen viseled a hétköznapok gondjait, és szívesebben álmodozol? Tele vagy vágyakkal, nagy tervekkel? A sorozat hősnője, az árva Anne Shirley valószínűleg igennel válaszolt volna az iménti kérdésekre. Amikor megismerjük, még csak 13 éves és éppen új családba kerül az idősödő Marilla és Matthew Cuthbert-hez. Szörnyen zavarja, ha megjegyzést tesznek vörös hajára, folyton valami problémát okoz befogadóinak, és arról álmodozik, hogy írónő lesz. Na és egy tökéletes romantikus hősről, aki majd feleségül veszi, s mindeközben tudomást sem vesz diáktársáról, a szorgalmas és megnyerő Gilbert Blythe-ról. Anne történetét 3x2 részben dolgozta fel Kevin Sullivan, 1985, 1987 és 1999-ben, az első kettő a "boldog békeidőkben", utóbbi az első világháborúban játszódik.
Az eredeti Anne-könyvek magyarul is megjelentek a '90-es évek elején az Európa Kiadó gondozásában, a 2000-es évek közepétől pedig a Könymolyképző Kiadónál.

Nézd meg ezeket a magyar nyelvű honlapokat:
Lucy Maud Montgomery világa
Anne of Avonlea

Emily
Emily Starr, Anne Shirley-hez hasonlóan árva, és szenvedélye a versírás, egészen kicsi kora óta. Konzervatív és szigorú rokonai nem nyitottak erre, de a tehetséget nem lehet elfojtani. Egy nagyon jó barátnőt talál Ilse személyében, és minden szépnek ígérkezik. Persze az élet nem ilyen egyszerű.
A sorozat alapjául szolgáló könyvek szintén megjelentek magyar nyelven is, az 1990-es évek végén az Esély Mozaik Kiadó, a 2000-es évek második felében a Könyvmolyképző Kiadó adta ki őket.

Kisemberek (Little Men)

Ez a kanadai filmsorozat 1998-99-ben készült és 2003. nyarán mutatta be a Magyar Televízió. Főszereplője Jo Bhaer, aki férje halála óta egyedül vezeti a bentlakásos iskolát, amelyet még együtt nyitottak meg. A XIX. század végi Amerika világában gyakran szembekerül a nők hátrányos helyzetével, de az ő példája is mutatja, hogy egy nő is meg tud állni a saját lábán, még akkor is, amikor nem csak nevelőként, de tanárként is helyt kell állnia.
A film Louisa May Alcott regénye alapján készült.

Quinn doktornő (Dr. Quinn, Medicine Woman)

Ez az 1993-ban készült amerikai filmsorozat még távolabbi múltba repíti a nézőt: Amerika a polgárháború előtt. Itt él a fiatal doktornő, Michaela Quinn, aki "nő létére" a gyógyítást választotta hivatásául.
A sorozatot a Hallmark TV vetítette, a főszereplő Jane Seymour.

Weblap Jane Seymourról:
Friends of Jane