A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

A forgatás helyszíne

A sorozatot Hollywood közelében, a kaliforniai Simi völgyben készítették. Több sorozat is készült itt, például a Gunsmoke és a M*A*S*H.
Sok kritika érte A farm, ahol élünk készítőit, hogy ez a helyszín nagyon eltér az igazi, minnesotai prérividéktől. Az igazi Walnut Grove-ot nem övezik dombok, a sorozatban pedig a dombos vidék meghatározó eleme a látványnak. Hasonlóképpen a minnesotai telek igen kemények, míg a sorozatban elég ritkán vannak téli epizódok, hiszen a téli környezetet mesterségesen kellett létrehozni a szinte mindig napsütötte Simi völgyben: ha havas tájat mutatnak is, a hó alól gyakran kilátszik a zöld fű...

A fő díszleteket a sorozat végén felrobbantották, az Ingalls-házat a sorozat befejezte után Stan Ivar (John Carter az utolsó évadban) szétszedte és a saját birtokára szállította, ahol ma is szétszedve várja, hogy egyszer újra felállítsák. Helyére egy másolatot építtetett az eredeti helyszínen, amely rajongók zaránokhelye lett egészen 2003-ig, amikor egy tűzben elpusztult.

Az alábbi térképen a sorozatbeli Walnut Grove térképe látható (forrás: Patrick Loubatiere - La petite maison dans la prairie Walnut Grove Terre Promise c. könyv), alatta pedig a Google Maps-térképen az egykori díszletek helyét jelölte be egy farm-rajongó.


"Walnut Grove" térképe a Google Maps-en