A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

Az Ingalls család

Charles Ingalls 1836-ban, Caroline Quiner 1839-ben született, 1860-ban kötöttek házasságot. Wisconsin sűrű erdejében találtak otthonra, és három lányuk született, Mary (1865), Laura (1867) és Carrie (1870). Elhagyva az erdőt először az indiánok lakta kansasi prérin próbáltak szerencsét, azután pedig Minnesotába, Walnut Grove-ba vezetett útjuk, mert Charlest a farmer élet vonzotta. Az egyetlen fiúgyermek, Charles Freddie 1875-ben született Walnut Grove-ban, de az egyéves kort sem érte el. A negyedik lány, Grace az iowai Burr Oak-ban, 1877-ben látta meg a napvilágot. A sorozatból megismertekkel ellentétben tehát nem Walnut Grove lesz a végleges otthonuk, hanem Dakotában, DeSmet városában állapodnak meg. Ezalatt (1880-ban) Mary megvakult és néhány év múlva felvételt nyert a Vakok Iskolájába, Vintonba, Iowa államba.

Laura feleségül ment a farmerfiú Almanzo Wilder-hez és 1886-ban megszületett lányuk, Rose. Carrie és Grace is férjhez ment, Mary pedig, miután elvégezte a Vakok Iskoláját, hazaköltözött a szüleihez, és a vasárnapi iskolában tanított, illetve otthon végezhető munkákkal segítette a szülőket a megélhetésben. Charles Ingalls 1902-ben, Caroline Ingalls 1924-ben halt meg. Ezután Mary egy ideig Grace-nél lakott, majd 1928-ban bekövetkezett haláláig Carrie-nél.

Így Charles, Caroline és Mary nem érhette meg Laura első könyvének kiadását, amelyre 1932-ben került sor. Laura Ingalls kilencrészes könyvsorozatával halhatatlanná tette családja történetét, és egy letűnt kor, az amerikai pionírok világának hiteles hírnökévé vált. Számos múzeum őrzi emléküket szerte Amerikában, amerre csak megfordultak. Walnut Grove főleg a sorozat sikerének köszönheti a turisták tömegét, hiszen a könyvekben nem több, mint egy állomás a család nagy utazásában. Ma emléktábla áll itt is, és a régi templom, valamint a Szilva patak, amelynek partján annak idején Ingallsék kunyhója állt, máig megtekinthető.

Fényképek © HarperCollins Publishers