A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

"A ház, ahol élünk" könyvsorozat

A farm, ahol élünk könyvsorozat hamarosan új fordításban fog megjelenni. A megjelenéssel kapcsolatos információk a következő oldalakon érhetőek el:
web: http://www.farmaholelunk.net/
facebook: http://www.facebook.com/farmaholelunk.net

Ez az oldal az eddig Magyarországon megjelent könyvekkel foglalkozik - amint megjelenik az új fordítás, arról is olvashattok majd itt.

Kicsi ház a nagy erdőben - Little House in the Big Woods

A sorozat első kötetét Kicsi ház a nagy erdőben címmel először a Móra Könyvkiadó adta ki Magyarországon, 1982-ben. Azonban a többi rész kiadására nem került sor, és a következő kiadáskor 1999-ben új fordításban és új címmel jelent meg az első rész.
Az első, 1982-es kiadás fülszövege: "Laura és Mary a könyv főszereplői. Az ő életüket, családjukat ismerjük meg egy különös, távoli, előttünk ismeretlen, rég múlt világból. Az amerikai szerző saját gyermekkori emlékeit eleveníti fel regényében. Egyedülállóan érdekes Laura I. Wilder könyve. Úgy száz évvel ezelőtt telepes szüleivel és testvéreivel az amerikai wisconsini nagy erdőben élte le gyermekkorát. Erről az életről, családjáról, más gyerekekéhez nem hasonlítható élményeiről szól az írónő könyve, nem mese, hanem izgalmas és varázslatosan szép igaz történet. Czakó Mária korhű rajzai művészi stílusban elevenítik meg a történet szereplőit és előttünk ismeretlen, érdekes világát."

A sorozat hatására 1999-ben ismét elkezdték magyarra fordítani Laura Ingalls Wilder könyveit. Az első négy rész a Mágus kiadó gondozásában jelent meg "A ház, ahol élünk"-sorozatként. A könyvek Laura életét követik nyomon, betekintést nyújtanak a XIX. század utolsó harmadának mindennapjaiba, megtudhatjuk, milyen volt a viszonyuk az indiánokkal, miként próbáltak szerencsét a prérin, megismerhetjük a pionírok gyakran küzdelmes életét.
A negyedik rész után sajnos a kiadás megtorpant, és azóta is hiába várunk a folytatásra.

Erdei kunyhó - Little House in the Big Woods

"A sorozat első darabja, az Erdei kunyhó, az Ingalls-család - Édesapa, Édesanya, Laura, Mary és a kis Carrie életéről mesél, a wisconsini rengeteg erdőben. Nem mese ez - hanem egy szerény, becsületes, nagy-nagy szeretetben élő család mindennapjainak szívet melengető krónikája: valamikor a múlt században játszódó igaz történet."

A farm, ahol élünk - Little House on the Prairie

"A könyvsorozatnak ebben a második darabjában az Ingalls család - Édesapa, Édesanya, Laura, Mary és Carrie baba - az erdei kunyhóból tovább költözik Kansas füves síkságára. Megtelepednek, házat építenek, csodálatos természeti környezetben kezdik új életüket - amelyet azonban nem várt kalandok tarkítanak.
A kis családnak sok gonddal kell szembenéznie, de szülők és gyerekek kiveszik részüket jóból-rosszból egyaránt, és sikerül úrrá lenniük a nehézségeken, megőrizniük derűjüket, összetartozásukat."

Almanzo, a fiú a farmról - Farmer Boy

"A könyvsorozat harmadik része Almanzo Wilder és családja - egy tipikus farmercsalád - életét mutatja be. Képet kapunk a századelő Amerikájának vidéki, dolgos hétköznapjairól és az ünnepnapok szokásairól. A mindennapi kenyér előteremtése, az állattenyésztés, a kereskedelem, a bensőséges családi és a vidám kisvárosi ünnepek szokásaival egy teljes év leforgása alatt ismerkedhet meg az olvasó. A kötetet Garth Williams korabeli hangulatot árasztó rajzai illusztrálják."

Ház a patakparton - On the Banks of Plum Creek

"A sorozat negyedik kötetében újra találkozhatunk a korábbról megismert Ingalls család tagjaival: édesapával, édesanyával, Maryvel, Laurával és Carrie babával. Történetünk kezdetén Kansas államból egy Minnesota-beli farmra költöznek. Gyeptéglából készült első otthonuk után édesapa új házat épít a Szilva patak partján. Az építőanyagok árát az első búzatermésből akarja kifizetni. Nem sokkal az aratás előtt sáskák milliói lepik el a vidéket, és mindent elpusztítanak. Hogyan tudnak mégis boldogulni? Elsőkézből, egy kislány nézőpontjából kapunk hű képet az amerikai telepesek küzdelmes életéről. A családot éltető kitartás, szeretet és finom humor sugárzik az írónőnek ebből a könyvéből is."