A farm, ahol élünk 100% magyar rajongói honlap - prairie.hu

Honlaphírek, frissítések

2016. május Az idei farm-találkozó szervezéséről itt olvashattok.

2016. május Új oldal készült el: Hit és vallás a sorozatban.

2015. június 23. Beszámoló az 5. rajongói találkozóról itt.
Rájöttem, hogy öt éve nem frissítettem a bemutatkozószövegemet, talán már ideje volt: itt olvasható.

2015. április 3. Farm-találkozó 2015. 05. 16., Budapest VI. Felsőerdősor u. 5., részletek itt.

2015. március 17. Elkezdődött az idei farm-találkozó szervezése itt.

2013. augusztus 1. A legutóbbi találkozón bemutatott farm-körutazás szövege és képei végre elérhetőek a honlapon itt.

2013. június 9. Beszámoló a 4. rajongói találkozóról itt.

2013. március 4. A 4. rajongói találkozó időpontja: 2013. május 11., helyszíne: Világcsücsök közösségi tér, részletek itt

2012. május 20. Beszámoló, képek, letölthető anyagok (könyvjelző, kvíz, ajándék papírmodell) a találkozóról: itt.

2012. március 11. A 3. rajongói találkozó időpontja: 2012. április 28., helyszíne: Hotel Platánus, részletek itt

2011. december 29. FÓRUM!!! Saját fórum "A farm, ahol élünk 100% magyar"-hoz! Végre! :) Bővebben itt.

2011. december 18. Új tartalom a Háttérinformációk/Bakik, ellentmondások oldalon: "A titokzatos Royal Wilder, Almanzo bátyja".

2011. december 6. Készítettem a honlap számára egy facebook-os felületet:

2011. május 14. Ismét működik a Vendégkönyv, a régi bejegyzésekből pedig szépen formázott archívumot készítettem. Feltettem egy rövid beszámolót a 2011. március 26-án tartott második farm-találkozóról, és készítettem egy új lapot: Érdekességek/Bakik, ellentmondások.

2010. május 13. Végre rendes képnézegetőm van! :) Kipróbálható a következő oldalakon: Szereplők/Melissa Gilbert, Multimédia/Képek, Újságcikkek, Rajongóktól.

2010. május 9. Néhány olyan újítást készítettem, amelyek a honlap akadálymentes használatához szükségesek. A lenyíló menük mellett mostantól a jobb oldali ablakrészben is megjelennek az almenüpontok, ha a főmenüpontokra kattintunk (pl. A honlap története, Szereplők, Epizódok tartalma stb.). Másik újítás a szkennelt újságcikkek szöveges átiratai, amelyek a Melissa Gilberttel foglalkozó, illetve az "Újságcikkek" oldalon érhetőek el, így akár felolvasó programmal is olvashatóak a cikkek.

2010. május 4. Végleges a találkozó időpontja: június 19. szombat, 14-19 óra. Készítettem egy új aloldalt, szerintem érdekes olvasnivaló, a Háttérinformációk/Kronológia menüpontban érhető el. A Multimédia/Képek oldalon is frissítettem.

2010. április 27. Megint egy csomó munka, amiből alig látszik valami :) De most már hibátlanul működik az oldal Firefox-szal, Google Chrome-mal, Operával és Safarival. Az Internet Explorerrel nem tudok mit kezdeni, nagyjából használhatóvá tettem, de a legjobb, amit javasolhatok, hogy
NE HASZNÁLJATOK Internet Explorer-t!!

2010. április Találkozó szervezése! Részletek a bal oldali kiemelt menüpontban! Az időpontra április 30-ig várom a szavazatokat.
Fellelhető még egy-két apróbb technikai javítás, például a bal oldali menüsávon. Ezenkívül feltettem egy pár új dalszöveget, amelyek a Háttérinformációk/Versek, énekek pontban találhatóak. Készült egy új lap Michael Landonról: Szereplők/Michael Landon menüpontban található.

2010. március Technikai javítások: almenüpontok z-index-problémája megoldva, Vendégkönyv "Rendben" gombja minden böngészőben működik, háttérkép javítása. Elhelyeztem a menüsor alatt egy látogatószámlálót. Elkezdtem dolgozni a fórum készítésén, technikai segítséget boldogan elfogadok. Az extrás oldal napokon belül megszűnik, remélem, a másfél hónap átállási idő elég volt a sorozat rajongóinak, hogy rátaláljanak az új címre. Kaptam pár rajongók által készített képet és egy csokor idézetet, előbbiek a Multimédia/Rajongóktól, utóbbiak a Háttérinformációk/Idézetek oldalon tekinthetők meg.

2010. február Honlapköltöztetés új címre, ezzel egybekötve teljes honlapfrissítés. A honlapom 2002 novembere óta folyamatosan ugyanarról a tárhelyről működött, ahonnan most kénytelen voltam továbbállni. Remélem, hamar rátalálnak a rajongók az új oldalra! Jelenleg a régi cím nagyon jól szerepel a keresőkben, az új egyelőre megtalálhatatlan, viszont több fórumra is beírtam az új elérhetőséget, és hamarosan egy körlevelet is küldök.
Az új külső remélem, szembetűnő;), úgyhogy arról nem is írok. Ami még teljesen új: végre saját, nem külső szolgáltató által létrehozott Vendégkönyvem van! A régi hozzászólások egyelőre a régi címen (felugró ablakban) érhetőek el, idővel majd archiválom őket. Szintén újdonság a "Rajongóktól" című oldal, ahol a rajongóktól kapott képeket (fan-art:)) helyeztem el, illetve itt vannak a saját készítésű háttérképeim is. A "Háttér" menüpontban kapott helyet az összes "egyéb érdekesség", a korábbinál differenciáltabb elrendezésben. Az "Epizódok tartalma" Összefoglaló pontját is jócskán kibővítettem, és néhány új Link is felkerült. Ami kevésbé látszik, de fontos, hogy minden lehetséges helyről kiirtottam a táblázatokat a frame-eket (az egyedüli frame a freeweb reklámcsíkja). Most egyelőre ennyi újítás lesz, de idővel szeretném a még üres menüpontokat is megtölteni.

2009. június Egy kis csemege, kifejezetten fanatikus rajongóknak itt. Valószínűleg majd külön oldalt készítek ennek is, egyelőre a "Valóság és fikció", illetve az "Egyéb érdekességek" között találtam neki helyet. Enjoy! ;)

2009. április Újítások és apróbb javítások a következő oldalakon: "Miért készült...", "Feldolgozások", "Hangok", "Egyéb érdekességek", "Elhangzott...", "Vendégkönyv". Ezenkívül végignéztem az összes linket az "Egyéb honlapok" oldalon, a már nem működő oldalak hivatkozását töröltem, amelyek új címre költöztem, azokat pedig frissítettem. Tervezek némi komolyabb újítást is a honlapon, de erre valószínűleg nyár előtt nem lesz időm. Újdonság az is, hogy az elmúlt kb. egy évben egyre több bejegyzést írtok a Vendégkönyvbe, aminek nagyon örülök. Ezúton is köszönöm szépen a kedves szavakat!

2008. március Egy köteg idézetet tettem fel, amelyek a sorozatban hagoztak el. Csemegézzetek kedvetekre az "Idézetek" oldalon!

2006. december Boldog karácsonyt kívánok minden kedves látogatónak!

2006. augusztus Újra működik: "Képek", "Vendégkönyv", illetve készítettem egy oldalt a régi vendégkönyvből.

2006. augusztus Több, mint négy éve működik a honlapom, s közel négy éve használom az extra.hu tárhelyét. Az elmúlt két évben sajnos nem volt időm szépíteni és bővíteni a honlapomat, ki is fogytam az ötletekből, el is voltam foglalva, így a kedvem is alábbhagyott stb., csak apróbb bővítéseket tettem, ha nagyon fontosnak találtam, például tudósítottam az új minisorozatról, születésnapokról, évfordulókról. Külön oldalt szenteltem Kevin Hagennek is, tavaly nyári halála után. Most is inkább arra vállalkoztam, hogy rendszerezettebb, átláthatóbb formába öntöm az eddig összegyűlt információ- és képanyagot, a szövegeken nem változtattam, az volt csupán a célom, hogy "maibb", egyszerűbb-korszerűbb formát öltsön végre a régi honlap. Aki figyelmesen végiglapozgatja a megújult művet, azért fog találni újdonságokat is! A "Képek" oldalon néhány kép még nincs fenn, de hamarosan azt is pótolom;) Mit is mondhatnék még, olvassátok-forgassátok egészséggel!:)

2005. április Érdemes elolvasni: elkezdődött Amerikában az új minisorozat. Továbbra is köszönöm a kedves e-maileket, remélem, a friss infókkal a kedvetekben járok.
...ja, és újra működik a Vendégkönyv!

2005. február. Kiegészítettem a Laura Ingalls Wilderről szóló oldalt egy levél fordításával, amelyet Laura Ingalls Wilder a gyerekeknek, vagyis olvasóinak címzett évtizedekkel ezelőtt. Az eredeti szöveg itt található: www.prairiefans.com

2005. január Boldog új évet kívánok! Ezt nemrégiben találtam: ajánló a honlapomról!:) Ismét van egy csöpp szabadidőm, egy-két meglepetés lehet, hogy becsúszik a honlapra, ami biztos, hogy néhány a sorozatból kiírt idézetet mindenképp fel fogok tölteni. Köszönöm a fel-felbukkanó magyar rajongóknak a kedves sorokat, és bár az esély, hogy a sorozatot újra látjuk itthon, gyakorlatilag nulla, azért őrizgessétek a szép emlékeket!:)

2004. július Egy újabb egyetemi félév után most ismét van egy kis időm apróbb újításokra: néhány aktualitást közzétettem az "Aktuális" oldalon, mindenkinek fiigyelmébe ajánlom az m1 új Michael Landon készítette sorozatát, amelynek címe: Út a mennyországba.

Honlapom lényegében kész van, nem hiszem, hogy változtatni fogok rajta valamit a közeljövőben, leszámítva a mostanihoz hasonló apróbb toldásokat...

2004. március Sok-sok újítást készítettem a télen, de csak most tudtam feltöleni őket: két teljesen új oldal került fel, a egyik az "Aktuális", a másik pedig a "Feldolgozások", amelyen összefoglaltam az eddigi és várható filmes adaptációkat. Végre volt egy kis időm képek meg cikkek szkennelésére, és kibővíteni a Melissa Gilbertről szóló oldalt, illetve az újságcikkekből készített oldalt. Sajnos a tárhelyem lassanként betelt, így néhány dolgot most töröltem is, főleg a "Képek" rész lett kisebb, viszont sok új oldal került az "egyéb honlapok" oldalra, és azok között megtalálhatóak a nálam törölt fényképek is. Emellett örömmel látom, hogy kezditek felfedezni a vendégkönyvet :-)

2003. december Boldog karácsonyt kívánok mindenkinek! :-)

2003. november Egyéves a honlap! Egy éve költöztettem erre a címre, és én ezt az időpontot tekintem igazi "születésnapnak". Azóta sok dolog történt - nem is részletezném, itt az eseménynaplóban mindent dokumentáltam :-)
A legújabb frissítések: végre az összes hang hallható és letölthető: "Hangok", "Háttér", "Elhangzott".
Újra működik a Vendégkönyv, ill. erről az oldalról már elérhető az RTL Klub "A farm, ahol élünk" fóruma.
Egy rajongó jópár újságcikkel lepett meg, ezekből összeállítottam egy Melissa Gilbertről (Laura Ingalls) szóló oldalt is.

2003. október Újabb sok-sok újságcikk és újságból kivágott kép!

2003. augusztus. Újságcikkek!!! Már jó ideje készültem felszkennelni őket. Hogy feltűnőbb legyen :-) , a főmenüben helyeztem el, a "Családfa" oldalt pedig összevontam "Az Ingalls család" oldallal.
Aztán úgy gondoltam, jobban állna a honlaphoz a dőltbetűs írás, és kicsit javítottam a "Szereplők" oldalon is.
+"Kisemberek"-kel és "Quinn doktornő"-vel bővüt a "Hasonló sorozatok" oldal.

2003. július A legtöbb linket GIF-re cseréltem, egy-kettőnek a neve is változott, de ez ne zavarjon meg senkit! :-)
+Többen kérdezték, hol vásárolhatók meg Laura Ingalls Wilder könyvei, ezért pár "lelőhelyet" összegyűjtöttem a " Könyvvásár" című oldalon. Tudomásom szerint csak az első négy könyvet adták ki magyarul, aki tud többről is, írja meg!

2003. május Újítások a Laura Ingalls Wilderről szóló oldalon, új linkek egyéb honlapokhoz és más sorozatokhoz.

2003. április Készült egy banner ehhez az oldalhoz. És felkerült az oldal a tv-sorozat.lap.hu weboldalra.

2003. március Beírtam pár verset, amelyek elhangoztak a sorozatban, persze angolul. Szóval most már nem "Dalszövegek" van, hanem "Elhangzott", amibe a versek is beleférnek.

2003. február Végre rendes Vendégkönyv van, amire bárki írhat.

2003. január Decemberben a Hallmark TV csatorna levetített egy kétrészes filmet, ami szintén Laura Ingalls életéről szól, ám sokkal jobban követi a könyvek történeteit, mint a filmsorozat. Ez a "Túl a prérin" c. amerikai film, amely 2000-ben készült. A " Képek" oldalra most ebből a filmből is felkerült néhány kép. Közben a "Hangok"-at is elkezdtem feltöltögetni.

2002. november Több, mint fél éve, hogy elkészült a honlapom. Több kedves visszajelzést kaptam, sok ötletet is, ezekhez igazodva változtattam-bővítettem az oldalakon. Most elköltöztem és az új címhez néhány újítás is járult. Az index.php "füzetborítóját" lecseréltem és elkészült az "Idézetek" oldal, amire várom az ötleteket! Készítettem néhány háttérképet is, a "Háttérképek" oldalról hazavihetők. A "Szereplők" oldalon szinte mindenkihez került kép és néhány sor életrajz. A "Gyűjtemény" és a "Hasonló sorozatok" is bűvült, nem is beszélve a Laura Ingalls Wilderről szóló oldalról, amelyre sok új információ került, a "Képek" pedig rendezettebb formát öltött.